به گزارش مشرق، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و داوطلب انتخابات ریاست جمهوری امروز (سهشنبه) در جمع دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی ضمن تبریک روز خلیج فارس گفت: خلیج ما همیشه فارس خواهد ماند، البته بیگانگان طمع کرده بودند تا نام آن را تغییر دهند، اما در این کار ناامید شدند.
وی خاطرنشان کرد: بنده سال گذشته نامهای به گوگل نوشتم و در این باره به آنها تذکر دادم و خوشبختانه گوگل نیز نام خلیج را در اسناد و مدارک خودش وارد کرد.
داوطلب انتخابات ریاست جمهوری در ادامه سخنانش فرهنگ و اقتصاد دو ویژگی بسیار مهم در شرایط کنونی عنوان کرد و اظهار داشت: بنده عصر جدید را عصر اجتماعی شدن نامگذاری کردم. عصری که در آن باید دو حوزه فرهنگ و اقتصاد را مورد توجه قرار داد و شما جوانان میتوانید این عصر را مدیریت کنید.
رضایی با بیان اینکه سامانه تولید فرهنگ و ثروت در کشور ضعیف است، گفت: هر 3 دولت گذشته از نظر سیاسی متفاوت بودند، اما هر سه مصرف کننده ثروت ملی بودند، یعنی پول خرج کن بودند.
وی شورای عالی انقلاب فرهنگی را قویترین نهاد در حوزه فرهنگ خواند و در عین حال تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از آرزوهای ملی در حوزه فرهنگ روی زمین مانده است و این شورا نتوانسته است تولید فرهنگ کند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص اهمیت اقتصاد اظهار داشت: متاسفانه پول ملی ما آب رفته است. امروز با مشکل برنج و روغن روبرو شدهایم و مسئولان فعلی باید پاسخ دهند که کالای بعدی کدام کالاست که از نظر قیمت افزایش پیدا خواهد کرد.
رضایی تاکید کرد: معتقدم موتور تولید فرهنگ و ثروت هنوز کار نیفتاده است. براین اساس شعار ما بومیسازی دولت، بومیسازی اقتصاد ملی و بومیسازی فرهنگسازی است.
تغییر نهاد دولت یکی دیگر از محورهایی بود که از سوی محسن رضایی در این جمع دانشجویی مطرح شد.
وی با بیان اینکه نهاد دولت باید عوض شود، افزود: باید رفتار و مدیریت دولت عوض شود. وگرنه اگر 10 تیم دیگر در دولت حضور یابند، هیچ اتفاقی نمیافتد. ما باید ساختار دولت را از تهران خارج کنیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به نگاه برخی از اشخاص و مدیران به تحریمهای کشورهای غربی علیه کشورمان یادآور شد: برخی میگفتند ما تحریم نمیشویم و برخی دیگر نیز تحریمها را فقط کاغذپارهای بیش نمیدانستند. براین اساس معتقدم که باید در حوزه سیاست خارجی از قویترین دیپلماتها استفاده کنیم و اگر بنده مسئولیت اجرایی کشور را برعهده بگیرم، حتما این کار را انجام خواهم داد.
"اقتصاد ملی نیز نیاز به نوسازی دارد. نباید سیاست بر همه حوزهها ورود پیدا کند، چرا سیاستزدگی در فرهنگ راه پیدا کرده است؟ سیاست چه کاری به فرهنگ دارد؟ قرار بود سیاست را بومی کنیم، نه اینکه اخلاق را سیاسی کنیم."
رضایی ضمن یادآوری برخی از بداخلاقیهای سیاسی افزود: متاسفانه در مناظرههای سال 88 دیدیم که چگونه برخی حیثیت ملی را زیر سوال بردند. عکس یکی از خانمها را جلوی تلویزیون نشان دادند. با این کار ما چگونه میتوانیم از ناموس خود در کشور حفاظت کنیم. فرهنگ باید از دولتمردان شروع شود.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش توصیهای به فعالان سیاسی و انتخاباتی کرد.
داوطلب انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: بنده از سیاسیون کشور میخواهم انتخابات را گلآلود نکنند تا ماهی خود را بگیرند. انتخابات شفاف بماند تا مردم بتوانند ماهی بگیرند. وضعیت فعلی با گذشته متفاوت است. ما مثل گذشته 700 میلیارد پول نداریم و به سختی میتوانیم نفت را بفروشیم. بنابراین باید بیش از گذشته از سرنوشت ملت دفاع کنیم. ما در قبال سرنوشت ملت مسئول هستیم.
ادامه این نشست دانشجویی، تعدادی از دانشجویان به صورت مکتوب یا شفاهی سوالات خود را از محسن رضایی داوطلب انتخابات ریاست جمهوری مطرح کردند.
آخرین وضعیت پرونده احمد رضایی، حضور اصلاحطلبان در کابینه دولت یازدهم و تعریف اصولگرایی از مهمترین سوالات دانشجویان از محسن رضایی بود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره اینکه در این دوره از انتخابات برای اقوام لُر چه برنامهای دارید و اصلا در گذشته در این باره چه اقداماتی را انجام دادهاید، افزود: من به این مطلب اعتقاد دارم که محرومیت وجود دارد، در گذشته اختیاراتی نداشتم و نمیتوانستم کار انجام دهم، اما در این دوره از انتخابات برنامههایی را در نظر گرفتم.
رضایی با بیان اینکه "من قومگرا نیستم، بلکه سرباز ملت ایران هستم"، گفت: معتقدم باید برخی از اختیارات را به استانها واگذار کنیم. حوزههایی همچون علم و فناوری، بهداشت و اقتصاد باید به استانها واگذار شود. همچنین موسسات مشترک دولت و مردمی نیز باید درست شود تا در این شرکت کارآفرینان بتوانند نقش خود را به خوبی انجام دهند.
"مسئله رفع محرومیت از مهمترین انگیزههای من در انتخابات است و آن را به صورت جدی دنبال خواهم کرد"
"آقای محسن رضایی آیا شعار یارانه ثبت شما همچون شعارهای انتخاباتی رئیس جمهور فعلی است؟" این سوال را یکی از دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی از محسن رضایی پرسید که وی در پاسخ به این سوال شفاهی تصریح کرد: مدل یارانه من با یارانههای احمدینژاد متفاوت است. ما یارانهها را برای تولید، اشتغال و صنایع تبدیلی پرداخت خواهیم کرد.
وی درباره اینکه شما به دنبال الگوی کشور چین در اقتصاد ایران هستید، گفت: خیر! ما الگوی خود را داریم، الگوی ما الگوی اسلامی - ایرانی است. بنده شیوه فدرالیسم اقتصادی را هم مطرح کردم که این ایده جزئی از این الگو است. بدانید الگوی چین براساس اقتصاد سرمایهداری طراحی شده است.
دانشجویی از رضایی سوال کرد که چه برنامهای برای نوسازی اقتصاد دارید؟ که این داوطلب ریاست جمهوری در پاسخ، اقتصاد کشور را مثل ساختمان 77 طبقه عنوان کرد و اظهار داشت: این ساختمان به جای آن 10 ستون داشته باشد، یک ستون دارد. هیچ کجای دنیا اقتصاد تک محصولی ندارد. ما به دنبال نوسازی اقتصادی هستیم و این نوسازی را از طریق توریسم در حوزههای مختلف دنبال میکنیم و به محصولات غیرنفتی هم بها خواهیم داد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه دولت باید در یک سفره با مردم غذا بخورد یادآور شد: به جای اینکه نفت را سر سفره مردم میآوردید، بهتر بود سفره دولت را با مردم یکی میکردید.
رضایی با بیان اینکه تمامی برنامههای من براساس نسخه کارشناسی تنظیم شده است، گفت: من مطالب و ایدههای خود را از دل کارهای کارشناسی شده بیرون آوردم و معتقدم که در حال حاضر میتوانیم از ظرفیت جوانان استفاده کنیم. من این کار را در دوران دفاع مقدس انجام دادم و به خوبی ظرفیت جوانان گمنام را دیدم.
وی تاکید کرد: امروز برای خیلیها اطلاعیه مهمتر از مهمات است درحالی که جوانان گمنام در جبههها اینطور نبودند و اینطوری فکر نمیکردند.
داوطلب انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه بنده در سال 88 حرفهای خود را صادقانه زدم تصریح کرد: در این دوره احساس خطرم بیشتر از سال 88 است. از من درباره پیوستنم به ائتلافهای انتخاباتی پرسیدید، باید بگویم وارد ائتلافی نمیشوم و به کسی هم تعهد نمیدهم. تعهد من به ملت و نظام است. من حاضر نیستم آزادگی خود را بفروشم.
رضایی در ادامه درباره رابطه ایران با آمریکا خاطرنشان کرد: سیاست خارجی ما در اختیار رهبری است و دولت گامهایی را در حوزه دیپلماسی برمیدارد. معتقدم برای مذاکره با 5+1 باید جرات داشته باشیم. براین اساس من قویترین دیپلماتها را بسیج میکنم تا در حین مذاکره قرار گیرند و مذاکرات را مدیریت کنند. البته ما حتما مسئله هستهای را با عزت حل خوهیم کرد.
وی در پاسخ به سوالی یکی از دانشجویان دیگر مبنی بر اینکه آیا در صورت پیروزی در انتخابات از اصلاحطلبان در کابینه خود استفاده خواهید کرد، گفت: ما میخواهیم دولت فراگیری را تشکیل دهیم. دولتی که در آن همه اقوام و همه تواناییها دیده شود. البته من برای استفاده از همکاران خودم در دولت آینده 2 شرط را خواهم گذاشت.
کارآمدی و دفاع از نظام و رهبری دو شرط محسن رضایی برای استفاده از چهرههای سیاسی در دولت آینده است.
رضایی اضافه کرد: هر کس این دو اصل کارآمدی و دفاع از نظام و رهبری را داشته باشد، بنده حتما از آن در دولت استفاده خواهم کرد.
داوطلب انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که چرا در سال 88 و پس از اعلام نتایج، حقیقت را بیان نکردید؟ تاکید کرد: فضای گفتمانی در کشور باید به سمت صداقت و تواضع برود تا دیگر چیزی در دل ما باقی نماند. البته باید مطالب خود را با احترام و ادب بیان کنیم. از این رو بنده حتما میز گفتوگو را در کشور و در دانشگاهها دایر خواهم کرد.
رضایی خاطرنشان کرد: پس از اعلام نتایج انتخابات سال 88 دو راه در پیش گرفته شد، اولین راه مسیر قانونی و دومین راه اعتراض خیابانی بود که من اولین راه را انتخاب کردم، یعنی اعتراضهای خود را در مسیر قانونی دنبال کردم و موقعی که شورای نگهبان نظر نهایی خود را در خصوص انتخابات اعلام کرد به آن تاکید کردم.
"مشارکت و اعتراض دو اصل مهم در مردمسالاری دینی است. البته اعتراض باید قانونی مطرح شود، اعتراض و مشارکت دو روی سکه مردمسالاری هستند"
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین تاکید کرد: بنده زیر بار کسی غیر از رهبری نمیروم و نگاه و ارادت خود را به رهبری چه در زمان امام و چه در زمان مقام معظم رهبری نشان دادم. کسانی در زمان حیات امام با ایشان بودند، ولی در حال حاضر با رهبری نیستند. کسانی هم در حال حاضر با رهبری هستند، اما در زمان حیات امام با ایشان نبودند. من اینطور نبوده و نیستم از همان ابتدا با ولیفقیه بودم.
رضایی درباره اینکه چرا نتوانستید فرزند خود را مدیریت کنید و پرونده احمد رضایی به کجا رسیده است؟ تاکید کرد: شما چه انتظاری دارید که فرزند من عین من فکر میکرد؟ این نگاه نگاه غلطی است، فرزندان من آزادند و میتوانند نظرات خود را داشته باشند. البته فرزند من (احمد) زمانی که خارج رفت، 3 مصاحبه انجام داد. آن مصاحبهها در فضای دوم خرداد صورت گرفت. دورانی که در داخل مصاحبههای تندتری هم صورت میگرفت.
وی ادامه داد: وقتی که فرزندم به کشور بازگشت، دستگاههای امنیتی کار خود را انجام دادند و به این نتیجه رسیدند که میتواند آزاد باشد. حتی به من گفتند که از او میتوانی در مجمع استفاده کنی.
داوطلب انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه فرزند او (احمد) در دوبی به قتل رسیده است، افزود: ما در این قتل رد موساد را پیدا کردیم، اما مستندات ما کافی نیست.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره اینکه آیا به نفع هاشمی رفسنجانی در انتخابات کنارهگیری خواهید کرد، خطاب به دانشجویان گفت: ما فرض میگیریم که هاشمی رفسنجانی، محمد خاتمی و مشایی میخواهند در انتخابات بیایند. آمدن آنها تاثیری در حضور من ایجاد نمیکند، کماکان در صحنه انتخابات خواهم ماند.
رضایی در پاسخ به این سوال که آیا شما کسانی که در سال 88 به رقیب احمدینژاد رای دادند را فتنهگر میدانید، گفت: طرحی که دشمنان برای انتخابات پیاده کردند، از سالهای گذشته تهیه شده بود. آنها 20 سال بر روی این طرح کار کرده بودند، اما بنده هیچگاه آن 14 میلیون نفری که به رقیب احمدینژاد رای دادند را فتنهگر نمیدانم.
وی اعتراضات برخی از مردم در سال 88 را اجتماعی دانست و با بیان اینکه مردم در همان اعتراضات اول با سکوت در این تجمعات شرکت میکردند، اظهار داشت: سکوت آنها به منزله آن بود که آنها فقط سوالی را مطرح میکردند که رایشان چه شده است. اما متاسفانه در آن سال عدهای نظام را تنها گذاشتند و عدم مدیریت درست نیز باعث شد تا ما شاهد رویدادهای سال 88 باشیم.
کد خبر 211082
تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۲
- ۵ نظر
- چاپ
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از کشف ردپای موساد در پرونده قتل فرزندش خبر داد و گفت: در این باره مستنداتم به اندازه کافی نیست.